You want + Follow ? or back ♥ Home ?
Refresh.
Awesome ! <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1483339761022235002\x26blogName\x3dLe-Confession\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://stopstandingtheredear.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://stopstandingtheredear.blogspot.com/\x26vt\x3d2133413193857573768', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
12/12/2012 worse date ever.
12 December 2012 // 4:50 AM //

Tumblr_mewucnd4e31qc80tyo1_1280_large
Assalamualaikum.

Wow! tarikh yang cantik bukan 12/12/2012 ? Mesti hari neh orang kahwin, bertunang, mengadakan majlis resepsi bagai dan macam-macam lah orang akan buat untuk menanamkan memori yang terindah pada tarikh yang wow macam ni kan?

But, for me it's a worse date ever in my life! Oh my Allah, saya baru je balik daripada kerja ni, Ya Alllah letih giler, nak tercabut kepala ni. Before kerja situ ada lah saya survey internet kan, terjumpa lah satu laman sesawang cakap yang kerja dekat Jakel Shah Alam ni sangat SANGAT SANGAT meletihkan. Seriously, statement laman sesawang tu betul.

First time kerja dia dah bagi kerja yang heavy-heavy kononnya experience katakan. Yang amat sedang molek lah hari saya masuk kerja stok kain sampai then dia terus bagi kitorang tugas mengulung kain. Weh, satu orang job dia bagi 20 helai kain kena gulung. Dah tu ingat kain ni panjang satu meter je? dekat berpuluh-puluh meter satu gulung. Skrang nak cakap menyesal kerja kat situ, come on lahh, it's to late to say it now. Alang-alang dah letih seharian, biar lah letih untuk satu bulan ni. Gaji pun masyukk.

And you know what, Seharian saya tak makan kes takde duit poket :'( duit habis. Waaaa, terpaksa ikat perut. just minum air je. Sobsobsob.. Susahnye nak mencari rezeki. Terbayang kesusahan abah dekat kampung tu mencari rezeki untuk saya dan adik-adik siang malam pagi petang. Sedihnya.. *tap (air mata jatuh) Okay tetiba je emosi,  boleh bagi kaki skrang. Sumpah sedih,rasa susah nak cari duit. Ya Allah, susahnya jadi orang laki, kena berkorban untuk diri dia, anak dia, isteri dia,keluarga dia. Sesungguhnya aku bersyukur dilahirkan sebagai wanita.

Dua minggu kerja baru supervisor bagi cuti. Dua minggu tu weh -.- "letih mati katak lah aku" dah lah kerja tu dia nak suruh hafal nama-nama jenis-jenis kain. Susah hape kebenda. Dan untuk pengetahuan korang, saya rela masuk sekolah balik daripada terus bekerja macam ni. Waaaa :'( kalau masuk sekolah mak ayah tanggung lagi. HAHA merengek dah macam budak kecik. *pangg (kasi lempang biar sedah yang kau tu dah besar syaza. Wake up.

That's all for today. Lots of love <3








«- OLD // | NEW -»